Kim jesteście a kim mogliście być?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kuncfot
    Ambiente
    • 2008
    • 191

Moja historia...
    Rodzice od zawsze mieli prywatne działalności, ojciec inżynier budownictwa, matka księgowa.
    Wiedziałem, że będę chciał działać sam na siebie. Po podstawówce handlówka - dobra podstawa do dalszego kombinowania na własną rękę :P
    Niestety silny wpływ matki i ciśnienie na przejęcie rodzinnego biura rachunkowego ( jedno z większych w Łodzi ) popchnęło mnie do studiów zarządzania i rachunkowości, i jak można się było spodziewać, zapału nie starczyło na całe studia :?

Od pierwszego roku studiów pracuje jako księgowy w rodzinnym biznesie, zebrałem fajne doświadczenia - współpraca z jedną z większych sieci szkół prywatnych - ale ta praca prawie wcale mnie nie zadowala ...
    Stąd też od ostatniego roku studiów z różnym skutkiem inwestuję na rynkach finansowych z nadzieją utrzymywania się ze spekulacji :wink:

Komentarz

• 4x4BKF
      L&K
      • 2010
      • 1279

Zamieszczone przez natash
      Co to WET?
      4x4

Komentarz

• BADYL
        RS
        • 2011
        • 2398
        • Octavia II combi (1Z5)
        • BKD 2.0 TDI 140 KM

4x4BKF, sorry za off topic...jak Ci idzie poszukiwanie SCOUTA :?:
        nasze auta: MÓJ SMOCZEK

Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło!

Komentarz

• piramida
          RS
          • 2009
          • 12222
          • Superb III (3V3)

4x4BKF, piszesz że dwie godziny mamy w góry, nie porawda, szybciej, mój rekord to około 55min duzym fiatem w warunkach zimowych w nocy z Krakowa pod schronisko w morskim oku :wink:

sorki za OT
          superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
          http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• 4x4BKF
            L&K
            • 2010
            • 1279

Zamieszczone przez piramida
            4x4BKF, piszesz że dwie godziny mamy w góry, nie porawda, szybciej, mój rekord to około 55min duzym fiatem w warunkach zimowych w nocy z Krakowa pod schronisko w morskim oku :wink:

sorki za OT
            Ale Kanciok musiał w Rdzawce się spinać
            Sobota przed niedzielą palmową w tym roku 3.05 Radom 5.45 Palenica Białczańska. Pod MoKo nie jechałem
            4x4

Komentarz

• radekgw
              L&K
              • 2010
              • 1182

Ja co prawda jestem jeszcze mlodziutki ale tez mialem inne plany. Jak wiekszosc chcialem byc zolnierzem, chodzily mi po glowie sily specjalne, niestety przed naborem do wojska cwiczylem akrobatyka i rozwalilem sobie kolano, łąkotke, przez co dostalem grupe B i mnie odroczyli, mama powiedziala idz na studia wiec poszedlem zrobilem licencjata z rachunkowosci i zarzadzania. W tej chwili mam inne priorytety, poprostu chce miec duzo pieniedzy : ) zeby moc robic to co chce, wiec ostatnimi czasy czytam sporo ksiazek o robieniu pieniedzy. W tej chwili wspolpracuje z kancelaria, ale ze wiem ze zanim odloze porzadna sume pieniedzy bedzie trzeba czekac, wiec dodatkowo wyjechalem do niemiec do pracy, a w moim miescie kolega ogarnia za mnie moja robote
              Jest 230 i 500 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=74730

Komentarz

• MiroTDI
                Ambiente
                • 2010
                • 104

mój rekord to około 55min duzym fiatem w warunkach zimowych w nocy z Krakowa pod schronisko w morskim oku
                W takie bajki to nie wierzę :diabelski_usmiech

125km w 55min,średnia wychodzi ok 130km/h,czyli miejscami musiałbyś 200km/h lecieć(dużym fiatem?).
                Do tego zimą? Pewnie jeszcze śnieg leżał,a opony miałeś D-124 :lol:

Komentarz

• djczas
                  RS
                  • 2005
                  • 9612

MiroTDI, to co powiesz na coś takiego Warszawa Janki Kraków balice bramki 1,45h
                  Krościenko Kraków 120 km 40 min
                  Krościenko Kraków 55 min fiatem 126p :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech

Komentarz

• ahmed799
                    RS
                    • 2009
                    • 6910
                    • Ford

MiroTDI, Bydgoszcz-Dęblin 399km 3h 20min. Jechalismy na dwa auta ja swoim kumpel Tolkiem TDi jeszcze się tankowałem na Statoilu przed Warszawą.
                    Także wszystko jest możliwe.

филип
                    Mój czarny bandzior http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...r-focus-2-0-pb

Komentarz

• loyd
                      RS
                      • 2010
                      • 2342

Spoko, ja z Kielc kiedyś do Wrocławia poleciałem na motorynce w 35 min, także się da .... :|

Komentarz

• b8tz
                        Rider
                        • 2011
                        • 368

Panowie to może policytujcie się swoimi długościami pewnej części ciała?
                        Odbiegacie od tematu - a moim zdaniem jeśli chcecie pokazać co wasze samochody potrafią - umówcie się gdzieś na torze wyścigowym i tam poprubujcie swoich możliwości. Na pewno nikomu nie zrobicie tam krzywdy - no chyba że samym sobie.

Jeśli chodzi o mnie - to najpierw ogólniak, studia pedagogiczne - porażka, później informatyka. W międzyczasie działalność gospodarcza (mały busik, później większy), certyfikaty kompetencji przewoźnika i pierwsza ciężarówka. Samochód się psuł, a ja na drodze uczyłem się mechaniki gdyż kierowca był lewy.
                        Trafiło się szkolenie z logistyki (dotowane z UE) a po nim staż. Po stażu zostałem w firmie - zajmuję się zarządzaniem flotą, logistyką i transportem. Robię to co lubię, zaś to czego się nauczyłem w latach wcześniejszych też się przydaje. Mając na telefonie 200 użytkowników samochodów służbowych czasami mam dość, ale i czasami mam satysfakcję, gdy ktoś zadzwoni z problemem a ja powiem mu jak sam może auto naprawić lub zdiagnozować.

Komentarz

• piramida
                          RS
                          • 2009
                          • 12222
                          • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez MiroTDI
                          mój rekord to około 55min duzym fiatem w warunkach zimowych w nocy z Krakowa pod schronisko w morskim oku
                          W takie bajki to nie wierzę :diabelski_usmiech

125km w 55min,średnia wychodzi ok 130km/h,czyli miejscami musiałbyś 200km/h lecieć(dużym fiatem?).
                          Do tego zimą? Pewnie jeszcze śnieg leżał,a opony miałeś D-124 :lol:

200 nie ale średnio 130-150 przy czarnym asfalcie było a że trasę znam bardzo dobrze więc około godziny zająl mi przejazd, pozniej smialismy sie z kumplem że w godzinę jesteśmy w samym środku gór, oczywiscie potem trzeba było zjechać na dół w celu pozostawienia auta ale przynajmniej pod górę było juz na lekko.
                          Skodzinką tez byłem juz w moku ale to inna historia.

Koniec OT bo zaraz dostaniemy po dupie :szeroki_usmiech
                          superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                          http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• ahmed799
                            RS
                            • 2009
                            • 6910
                            • Ford

Koniec OT bo zaraz dostaniemy po dupie
                            raczej po bananie :diabelski_usmiech

филип
                            Mój czarny bandzior http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...r-focus-2-0-pb

Komentarz

• Deo
                              RS
                              • 2009
                              • 1729
                              • Volkswagen
                              • CRMB 2.0 TDI 150 KM

Ja swoją karierę chciałem związać z chemią lub elektroniką, ale za radą ojczulka wybrałem elektronikę i wylądowałem w Technikum Energetycznym.

W tak zwanym między czasie okazało się, że elektronika to nie to, także po maturze zdecydowałem, że studiować będę chemię na AGH na Wydziale Inżynierii Materiałowej i Ceramiki.
                              Pierwotnie celowałem w katedrę Inżynierii Materiałowej ze specjalizacją Materiały dla Elektroniki, ale pod koniec drugiego roku okazało się, że szanse na uruchomienie tej specjalizacji są zerowe.
                              Szybka kalkulacja i zamiast katedry Inżynierii Materiałowej wybrałem katedrę Technologii Chemicznej. Później z wyborami było już gorzej, bo wybór katedr był spory i każda oferował ciekawą specjalizacją.

Koniec końców na placu boju pozostały cztery specjalizacje, materiały ogniotrwałe, materiały budowlane, szkło i ... betony :twisted:
                              Długo się zastanawiałem co wybrać, ale postawiłem na betony i uważam, że był to bardzo dobry wybór.
                              Po studiach niestety nie było już tak kolorowo. Pracy szukałem na wezłach w Krakowie i okolicach, ale wszystkie były już obsadzone, przez kolegów ze starszych roczników.
                              Nie mogąc znaleść pracy w zawodzie i nie chcąc siedzieć na garnuszku rodziców (chociaż przez studia dorabiałem) zdecydowałem przystać na propozycję Działu Walidacji Plivy Kraków, gdzie zajmowałem się kwalifikacją urządzeń na wydziale ampułkarni i mikrobiologii.
                              Później przyszła Teva i osoby mające umowę na czas określony musiały pożegnać się z pracą, bo zamrożone były wszelkie decyzje kadrowe.
                              Może to i dobrze, bo wróciłem do firmy, w której dorabiałem w trakcie studiów.
                              Także obecnie jestem osobą odpowiedzialną za uruchomienia maszyn farmaceutycznych u odbiorców, koordynację zamówień oraz zapewnienie jakości na etapie wytwarzania.

Chciałbym wrócić do betonów, ale przeglądając oferty pracy i rozmawiając z kolegami z branży nie zamienię pewnej dobrze płatnej posady na nie pewny wolontariat.
                              Pozdrawiam,
                              Grzesiek

Była: O2@MY07@BXE / O2FL@MY10@BXE
                              Jest: O3@MY13@CHPA / B7@MY12@CFFB

Bartek "Dedon" 05.06.1988 - 07.08.2011[*]

Komentarz

• robekcool
                                RS
                                • 2009
                                • 2041
                                • Octavia II (1Z3)
                                • BJB 1.9 TDI PD 105 KM

Poetą nie jestem. Będzie krótko.
                                Ojciec pracował w pks, mechanik. Z racji tego kiedyś było sporo większych silników naprawionych. Technikum mechaniczne, potem elektronika ogólna ( ucieczka przed wojskiem). Jednak zgarnęli ( na 11, 5 miesiąca służby 125 dni w domu, 10ka wwa + AON ). Zaliczony jeden semestr studiów na Polibudzie Łudzkiej. Kilka lat w serwisie jako mechanik , potem laweciarz ( niektórzy znają przyczyny).
                                Obecnie w końcu chyba robię to co zawsze chciałem, aczkolwiek doświadczenie wciąż przychodzi z każdym dniem.
                                W międzyczasie - 4 narkozy, ślub, 2 dzieci....
                                Tak mi się zebrało w trakcie "ciszy z żoną" :wink:

[ Dodano: Sob 10 Gru, 11 13:56 ]
                                Zapomniałem dodać, że z racji nie doskonałości mojego słuchu ( 2 operacje) nie mogę być np. strażakiem, co planowałem....
                                www.k-mot.pl
                                Specjalizacja VAG, inne marki też naprawiam.
                                Autoholowanie.
                                Robert Kulma

Komentarz

• loru
                                  RS
                                  S_OCP Member
                                  • 2007
                                  • 4286
                                  • Octavia II (1Z3)
                                  • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

No zapomniałem dopisać , zawsze chciałem być piękny, bogaty i sławny , niestety żadna z tych rzeczy mi nie wyszła :szeroki_usmiech
                                  O rany - jedna siódma życia to poniedziałek

Komentarz

• AdamB
                                    RS
                                    S_OCP Member
                                    • 2007
                                    • 8038
                                    • Octavia IV (NX3)
                                    • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Zamieszczone przez loru
                                    No zapomniałem dopisać , zawsze chciałem być piękny, bogaty i sławny , niestety żadna z tych rzeczy mi nie wyszła :szeroki_usmiech
                                    Takich rzeczy oczywistych nikt nie wpisuje bo to standard.
                                    Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

Pracuję...